1 x Bloempot Avelon Beige | H9,2 D10,5 | Keramiek

Bezorging

De bloempotten worden verpakt in gerecycled inpakpapier. Dat houdt de kosten laag en de bloempotten heel.

Deze bloempotten passen niet door de brievenbus en worden daarom via pakketpost verzonden. Dit betekent dat er bij een bestelling onder de €50,- extra verzendkosten aan kunnen zitten.

Steeketiket hout met krijtbordje | Klein

Bezorging

Onze plantenstekers worden via brievenbuszending geleverd. Dit betekent dat je niet thuis hoeft te blijven voor je bestelling en de bezorger maar één keer hoeft te bezorgen. Wel zo duurzaam!

Stekbaasbox

Bezorging

De stekjes uit de Stekbaasbox worden zonder pot geleverd. Verzending gaat via brievenbuspost. Onze Stekbaas bloempotten kan je hier vinden

Peter de Pannenkoekenplant

Even voorstellen

Aangenaam kennis te maken, Peter is de naam. Ik ben een rasechte pannenkoekenplant en die naam heb ik te danken aan de vorm van bladeren die lijken op een… je raadt het al: pannenkoek.

Heb je geen groene vingers, kies dan voor mij: ik sta bekend om mijn makkelijke verzorging. Veel daglicht vind ik fijn maar in de zomer wil ik niet in direct zonlicht staan. Water hoef je me maar één keer per week te geven. Geef mij in de zomer één keer per maand wat plantenvoeding en ik ben he-le-maal gelukkig. Vergeet je me een keertje water of plantenvoeding te geven? Gele kaart, maar even goede vrienden. Verder heb ik niet veel nodig.

Als jij mij goed verzorgd, zorg ik goed voor jou: mijn ronde bladeren zijn uitstekende luchtzuiveraars. Daarnaast zal ik zelf snel voor nageslacht zorgen en zie je kleine pannenkoekenplantjes naast mij in de pot opgroeien. Gezellig!

Peter is bij aanschaf ongeveer 10 centimeter hoog. Zet Peter in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. Bij jou thuis bereikt Peter al snel een hoogte van 40 centimeter maar er zijn ook exemplaren bekend die tot een meter hoog worden!

Achtergrond

In het wild vindt je Peter en zijn vrienden in het bergachtige gebied van Yunnan in China. Hier groeit de plant als bodemkruiper in de schaduw van andere planten. Niet zo gek dus, dat de pannenkoekenplanten in onze huiskamers vaak een klein beetje ondersteuning willen hebben als ze groter worden! Zie je een Pannenkoekenplant in het wild, dan is de kans groot dat hij kleine, witte bloemetjes heeft. Die maakt de plant vaak aan als hij in optimale omstandigheden groeit en ‘s winters in een koele omgeving doorbrengt. Deze kunnen ook binnenshuis komen, maar die kans is wat kleiner.

In 1946 werd de plant door een Zweedse missionaris voor het eerst naar Europa meegenomen en sindsdien is onze groene vriend met zijn retro-look hier razend populair.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Bea de Calathea Orbifolia

Even voorstellen

Hey, ik ben Bea! Ik wil niet opscheppen, maar ik ben best populair door mijn groene, ovale bladeren met opvallende grijsgroene strepen. Samen met mijn zusjes kom ik oorspronkelijk uit de tropische jungles van Brazilië en Colombia waar ik groei in de schaduw van grote bomen. Vet handig, want daardoor hoef ik ook binnenshuis niet veel licht te hebben! Zet mij op een plek met indirect licht of schaduw. Een plekje verder van het raam is ook geen probleem. Ik kan dus prima je schaduwhoek opfleuren!

Verder hou ik wel van een beetje aandacht. Besproei mijn grote bladeren als het even kan minstens één keer per week en geef me wekelijks een scheutje water. Als ik het naar mijn zin heb, sluit ik ’s nachts mijn bladeren om ze ’s ochtends weer te openen. Dit maakt soms een ritselend geluid, vandaar dat ik ook wel de ritselplant word genoemd!

Als kers op de taart hebben mijn bladeren een luchtzuiverende werking waardoor jij dus extra gezond in huis kan chillen.

Bea is bij aanschaf ongeveer 12 centimeter hoog. Zet Bea in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van d’r hebben. Bij jou thuis bereikt Bea al snel een hoogte van 80 centimeter met bladeren van ongeveer 30 centimeter breed!

Achtergrond

In het wild vind je Bea en haar zusjes op de grond van de topische jungle. Aanpassen, daar is Bea niet zo van en daarom blijft ze van de topische eigenschappen houden. Door de bladeren te besproeien kan het vochtige klimaat nagebootst worden. Zorg ervoor dat Bea niet op de tocht komt te staan en ook een plekje direct naast de verwarming wordt niet gewaardeerd. De Calathea Orbifolia is een plant die veel vocht laat verdampen en daardoor tijdens warme dagen extra water kan gebruiken.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Milo de ‘Monkey Mask’

Even voorstellen

Aangenaam, Milo is mijn naam. Kom ik je bekend voor? Dat kan kloppen: ik ben namelijk het broertje van Gijs! We behoren beide tot de gatenplanten familie. Vind je me stiekem net wat leuker dan Gijs? Dit zal dan voornamelijk te maken hebben met mijn gaten, die zich in tegenstelling tot bij Gijs in het midden van mijn bladeren bevinden.

Adopteer je mij, dan maak ik je blij. Mijn verzorging is makkelijk te noemen. Zolang mijn grond niet uitdroogt, ik lekker warm sta en niet op de tocht sta, ga ik het heel prima bij je hebben! Word ik te groot? Dan kan je me snoeien en de gesnoeide delen gebruiken om baby-milo’s van te maken. Vet gezellig! En geen zorgen: met mijn eigen verzorgingspagina heb je alle informatie over mij makkelijk bij de hand!

Fun fact: ik zoek het graag hogerop. Daarmee doel ik niet op het cum-laude halen van mijn studie verpleegkunde, maar vooral op het feit dat ik een rasechte klimmer ben. In de jungle gebruik ik mijn luchtwortels om mezelf naar de bovenste plekken in het bladerdak te brengen. Geef je me een mooie mosstok of een ruwe tak, dan zal ik bij jou ook gaan klimmen en een ware eye-catcher in je kamer worden.

Milo is bij aanschaf ongeveer 25 centimeter hoog. Zet Milo in een (terracotta-) pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. Bij jou thuis bereikt Milo met gemak een hoogte van 120 centimeter met bladeren van ongeveer 30 centimeter!

Achtergrond

Milo de Monkey Mask komt uit de tropische jungle van Midden-Amerika en klimt daar tegen bomen omhoog naar de zon. Waar de bijnaam Monkey Mask vandaan komt is niet helemaal bekend, al zal het iets te maken kunnen hebben met een bijdehand aapje dat verstoppertje speelt achter felgroene bladeren in tropische oorden.

Pas op dat je huisdier niet een stukje Milo opeet. Naast dat Milo niet graag opgegeten wordt, kan het (licht) giftig zijn voor je viervoeter. Of zesvoeter, afhankelijk van het aantal voeten. Zet ‘m bij voorkeur dus buiten bereik van je huisdier.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Gijs de Gatenplant

Even voorstellen

Je ziet het nog niet direct aan mij, maar als ik groot word krijg ik enorme bladeren met opvallende gaten erin. Vandaar dat ik de gatenplant genoemd wordt, snapje? Geen stress, deze gaten zijn normaal! Ik kom namelijk uit de jungle. De stormen zijn daar vaak zo hevig, dat ik kapot zou waaien als ik geen gaten in mijn bladeren had. In mijn leven zoek ik het graag hogerop en ben dan ook een klimplant. Na verloop van tijd vind ik het fijn om hier wat ondersteuning voor te krijgen, maar laten we eerst gewoon eens rustig aan elkaar wennen zonder veel gedoe!

Adopteer je mij, dan mag jij bepalen hoe groot ik word. Hoe? Simpel, je kan me gewoon snoeien. het snoeiafval kan je dan weer gebruiken om weer jonge stekjes van te maken. Meer broertjes voor mij en meer adoptiekindjes voor jou! Hoe dit werkt leggen de mannen van Stekbaas je uit als je mij hebt aangeschaft.

Mij verzorgen is niet zo moeilijk: Besproei mijn bladeren als het even kan minstens één keer per week en geef me wekelijks een flinke scheut water. Hoe je dit kan doseren, lees je op mijn eigen pagina. Verder hou ik van lekker veel daglicht, zolang ik maar niet in de directe zon sta.

Gijs is bij aanschaf ongeveer 20 centimeter hoog. Zet Gijs in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. De prachtige bladeren worden ongeveer 25-90 centimeter groot en hebben een luchtzuiverende werking.

Achtergrond

In het wild vindt je Gijs en zijn familie in de jungle. Hier kan de gatenplant bomen en rotsen overwoekeren met zijn lange luchtwortels. Onze kamervrienden kunnen deze luchtwortels ook maken, maar zullen niet overwoekeren. De Monstera Deliciosa kan in enkele gevallen bloeien en daarna vruchten vormen. Deze vruchten kunnen het eerste jaar giftig zijn voor mens en dier.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Sarah de Philodendron

Even voorstellen

Hoi, ik ben Sarah! Ik ben nog best onbekend, dus ik zal wat over mezelf vertellen: Ik ben een plant met tentakels, net Octo dus. Deze ‘tentakels’ kunnen meterslang worden en gebruik ik om me mee omhoog te werken tegen bomen en takken. Dat maakt mij dus ook direct lid van de categorie ‘’klimplanten’’. Bij jou thuis vind ik het óók goed om als hangplant dienst te doen, al ben ik als klimplant nog nét een tikje mooier. Mijn hartvormige bladeren zijn aan het begin wat licht van kleur, maar worden naar gelang ze ouder worden donkergroen.

Heb je geen groene vingers en heb je een plekje met weinig licht in huis? Kies dan voor mij! Ik sta graag op een wat donkerdere plaats, zonder direct zonlicht. Qua verzorging ben ik erg makkelijk trouwens: eenmaal bewateren in de winter en tweemaal bewateren in de zomer is voldoende. Hou de potgrond waar ik insta wel lichtvochtig als het even kan. Mijn bladeren kan je eenmaal in de twee weken sproeien. Zo blijf ik mooi en gezond. Vergeet je het soms? Geen probleem. Wist je trouwens dat ik een eigen pagina heb? Alle informatie over mijn verzorging, kan je daar vinden!

Verder werken mijn bladeren luchtzuiverend. Ik een nieuw onderkomen, jij een gezondere lucht in je kamer!

Sarah is bij aanschaf minstens 15 centimeter hoog. Zet Sarah in een (terracotta) pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van d’r hebben.

Tip: Om Sarah goed de lucht in te laten groeien, kan je haar het beste wat ondersteuning bieden door middel van wat stokjes die haar omhoog begeleiden. Als ze groter is, volstaat een mosstok om extra ondersteuning en grip te geven.

Achtergrond

Philodendron planten kunnen worden opgedeeld in twee soorten: klimmers en niet-klimmers. De klimmers, waaronder Sarah, vormen luchtwortels langs de stam, waarmee ze langs bomen omhoog klimmen. In het tropische regenwoud schijnt er namelijk weinig zonlicht langs de bomen, waardoor de Philodendron naar het licht moet klimmen. Deze luchtwortels slaan ze om bomen en takken heen, op weg naar de hoogste plekken in de jungle!

Fun fact: in het Grieks betekent philo ‘houden van,’ en dendron betekent ‘boom’.

De bladeren van Sarah zijn giftig. Pas dus op met kleine kinderen en huisdieren in de buurt!

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Eva de Hedera

Even voorstellen

Mag ik me voorstellen? Ik ben Eva de Hedera. Of je me nou als hangplant of als klimplant wilt, het maakt me helemaal niets uit. Van nature klim ik graag tegen bomen en muren op, maar met naar beneden bungelen heb ik ook weinig problemen. Ik fleur graag je muur op door met mijn lianen er tegenaan te klimmen, als jij me maar een beetje de weg wijst!

Voor kou of tocht ben ik niet bang: je mag me zelfs in een koude ruimte of sérre zetten. Wat ik wel prettig vindt, is een plekje met genoeg daglicht. Bij veel zonlicht kan het zijn dat mijn bladeren wat lichter worden. Als dit je stoort, zet me dan buiten het directe zonlicht en het probleem is opgelost. Voor je me adopteert, wil ik je er graag op wijzen dat ik graag in licht vochtige aarde sta en erg blij word van soms een sproeibeurt op mijn bladeren.

Om je hiermee te belonen heb ik iets voor je: Schone lucht. Ik filter tot wel 99% van de schadelijke stoffen uit de lucht zodat jij lekker gezond kan zitten te lopen ademen. Geloof je mij niet? Bel dan de NASA maar, die hebben hier een leuk onderzoek naar gedaan.

Eva is bij aanschaf ongeveer 25 centimeter hoog. Zet Eva in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van d’r hebben. De prachtige lianen kunnen vele meters lang worden en als je ze te lang vindt, knip je ze af en steek je ze naast Eva in de pot waar ze uitgroeien tot nieuwe Eva’tjes!

Achtergrond

De wortels van de Hedera Helix zijn erg sterk, zorg dus voor een sterke ondergrond als ze langs de muur omhoog groeien zodat ze niet in de gleuven van je stenen muur gaan zitten. Gebruik maken van plastic clipjes of spijkertjes kan al een uitkomst zijn! Houd de klimop uit de buurt van kinderen en huisdieren, de klimop is giftig bij inname!

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Victor de Vaderplant

Even voorstellen

Verschrikkelijke Ikke kent Vector en de mannen van Stekbaas kennen mij, Victor. Ik ben een hangplant uit een hele grote familie. Door mijn wetenschappelijke naam te ontleden weet je meer over mijn identiteit. Mijn familienaam is ‘Tradescantia’. ’Fluminensis’ staat voor ‘’plant bij de rivier’’, wijzend op mijn oorsprong in de buurt van Rio de Janeiro. ‘Quadricolor’ staat voor de kleuren die mijn blad bevat: vier! Mijn bladeren krijgen prachtige patronen in de kleuren groen, wit, roze en paars. Elk blad heeft zijn eigen patroon en eigen kleurverhouding. Welke kleuren de overhand hebben, kan je zelf invloed op uitoefenen waar je meer over kan lezen op mijn eigen pagina.

Als je mij adopteert, is de verzorging appeltje eitje. Zorg dat mijn grond licht vochtig is. Licht hoef ik niet veel, ik sta graag in indirect daglicht of zelfs een beetje in de schaduw. Dit doet mij namelijk denken aan Rio de Janeiro, waar ik als bodembedekker chill op de donkerste plekjes van dichte bossen.

Alsof ik nog niet leuk genoeg ben, ben ik ook nog eens een snelle groeier! Onder goede omstandigheden kan ik soms wel een inch per dag groeien, al zal ik dit binnenshuis niet zo vaak doen.

Victor is bij aanschaf ongeveer 5 centimeter hoog. Zet Victor in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. De prachtige hangende takken kunnen erg lang worden en als je ze te lang vindt, knip je er een stuk vanaf en steek je dit naast Victor in de pot, waar ze uitgroeien tot nieuwe Victortjes!

Achtergrond

De wortels van de Hedera Helix zijn erg sterk, zorg dus voor een sterke ondergrond als ze langs de muur omhoog groeien zodat ze niet in de gleuven van je stenen muur gaan zitten. Gebruik maken van plastic clipjes of spijkertjes kan al een uitkomst zijn! Houd de klimop ook uit de buurt van kinderen en huisdieren, de klimop is giftig bij inname!

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Stijn de Stippenbegonia

Even voorstellen

Het is rood met stippen en is geen paddenstoel: Stijn de stippenbegonia. Ik lijk wel op een schilderij, maar ben puur natuur! Mijn takken en de onderkant van m’n bladeren zijn rood, het blad is groen en mijn opvallende stippen zilverkleurig. Van oorsprong kom ik uit de jungles van Brazilië en Mexico en ben pas in 1800 verhuisd naar Europa.

Heb je (licht)groene vingers of heb je ballen en durf je me te adopteren? Gezellig! Dan vertel ik je graag alvast iets over mijn verzorging. Je mag me overal neerzetten, behalve op de plekken waar ik dat liever niet heb. Plekken met direct zonlicht heb ik dus liever niet. Indirect daglicht is fijn, dit doet me denken aan de jungle! Over de jungle gesproken, daar ben ik gewend om altijd in licht vochtige grond te staan. Niet té vochtig, dan kunnen mijn wortels gaan rotten. Daarnaast hou ik van een vochtige omgeving, zoals bijvoorbeeld de badkamer of gewoon een ruimte waar ik niet direct naast een verwarming kom te staan. Volg je het allemaal niet meer?  Geen stress, de mannen van Stekbaas gaan je gewoon helpen met de opvoeding door middel van de informatie op mijn eigen pagina. Gegarandeerd dat je dan veel plezier van me zult hebben!

Stijn is bij aanschaf minstens 20 centimeter hoog. Zet Stijn in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. Zonder ondersteuning kan Stijn al 40 cm worden. De prachtige bladeren kunnen erg groot worden, waardoor Stijn wel wat ondersteuning kan gebruiken over een tijdje. Breekt er een stuk af of vindt je hem te hoog worden en wil je hem snoeien? Ook dan kan je op Stijn’s pagina terecht voor tips en hulp bij het maken van nieuwe stekjes.

Achtergrond

In de diepe jungles van Brazilië en Mexico verspreidt de Stippenbegonia zich door middel van bestuiving. Hiervoor maakt de stippenbegonia kleine, witte bloemetjes aan. Met een vleugje geduld en een beetje geluk, maakt hij die binnenkort ook bij jou thuis!

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Mexicaanse dwergpalm

Even voorstellen

Hola, ¿cómo estás? Ik ben Gonzales en kom uit de tropen van Mexico. Adopteer je mij, dan haal je dus echt wel de tropische vibes in huis. Combineer dat met het opblazen van je opblaaseenhoorn en het opentrekken van een biertje en de warme-vakantiesfeer is he-le-maal naar binnen gehaald.

Over mijn verzorging zal ik niet moeilijk doen. Zonlicht of indirect daglicht: het maakt me niet veel uit al heeft mijn voorkeur indirect daglicht. Regelmatige sproeibeurten op mijn bladeren vind ik prettig, dit doet me denken aan de tropische regenbuien. Water wil ik ’s zomers graag twee keer per week, maar ik word niet boos als je het vergeet. De mannen van Stekbaas helpen je trouwens graag met het reminden aan het water geven!

De naam ‘’Dwergpalm’’ heb ik trouwens te danken aan mijn groeisnelheid. Ik ben een trage groeier, maar ik zeg altijd: kwaliteit over kwantiteit. Hou je mij tevreden, dan kunnen we nog tientallen jaren samen blijven.

Gonzales is bij aanschaf 20 centimeter hoog. Zet Gonzales in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. Binnenshuis bereiken deze sierlijke kamerplanten meestal een lengte van 150 centimeter.

Achtergrond

Gonzales is erg geliefd vanwege zijn decoratieve, verenachtig blad. De dwergpalm beschikt over een groot aanpassingsvermogen in zowel kantoren als in woonkamers. De Chamaedorea is dan ook een makkelijk te verzorgen kamerplant.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!

Joris de Drakenbloedboom

Even voorstellen

Heb je weinig aandacht voor je planten? Kies dan voor mij! Ik beloof dat ik niet veel zal zeuren om aandacht. Ik heb liever te weinig dan te veel water en heb geen voorkeur qua licht, als het maar daglicht is. Ik ben geen snelle groeier dus ook hier hoef je me weinig in te helpen. Mocht je nou toch graag hulp krijgen bij de verzorging, dan kan je natuurlijk altijd terecht op mijn eigen pagina.

Mijn naam veroorzaakt ook wat verwarring. Ondanks dat ik ‘drakenbloedboom’ genoemd word, ben ik een plantachtige. En toch heb ik de eigenschappen van een boom: Ik heb een houten stam en kan tot twaalf meter hoog worden in het wild. Verwacht zo’n grootte niet van mij in je huiskamer, daar word ik vaak niet hoger dan 170 cm.

Joris is bij aanschaf 15 centimeter hoog. Zet Joris in een pot van 9 centimeter breed en je zult veel plezier van ‘m hebben. Binnenshuis bereiken deze sierlijke kamerplanten meestal een lengte van 150 centimeter.

Achtergrond

In het wild kan je Joris tegenkomen op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira. Helaas is die kans niet heel groot meer, omdat de drakenbloedboom vrijwel niet meer in het wild bestaat. De Drakenbloedbomen die wij verkopen, zijn in Nederland gezaaid en opgekweekt en dragen niet bij aan het verdwijnen van de soorten in het wild. Mocht Joris het leuk bij je vinden, kan hij duizenden jaren oud worden.

Bezorging

Stekjes worden via brievenbuszending geleverd, dit betekent dat ze zonder pot op een veilige manier geleverd worden. Wel zo duurzaam!