De vier stappen van Stekbaas

Planten horen groen, maar eindigen vaak triestig bruin. Dat kan anders! Stekbaas zet zich in voor langdurig plezier van je kamerplant. Hoe? Simpel, we leveren je alle informatie die je nodig hebt bij adoptie van je nieuwe kamerplant. Hierdoor zijn wij ervan overtuigd dat jij onze planten kan verzorgen, hoe on-groen jouw vingers ook zijn.

In vier gemakkelijke stappen helpen wij jou in de verzorging van de plant.

1. Adopteer jouw stekje online

Onze stekjes staan te popelen om zich aan je voor te stellen. Tijdens het voorstellen kom je te weten hoeveel verzorging ze nodig hebben en wat je van ze mag verwachten als ze groter zijn.

Na het voorstellen kan jij bepalen wie je wilt adopteren. Dit kan per stekje of in grotere aantallen in de Stekbaasbox.

2. Ontvang je bestelling per brievenbus

Bestel je stekjes bij ons, dan verzenden we dit met de brievenbuspost. Doordat je hier niet voor thuis hoeft te zijn, hoeft het pakket nooit terug naar het koude distributiecentrum waardoor een kouschok beperkt blijft. Daarnaast is het ook nog eens duurzamer. Win-Win! Als het pakketje gearriveerd is moeten de stekjes zo snel mogelijk in een potje geplaatst worden. Om dit vlotjes te laten verlopen hebben we een duidelijke uitleg toegevoegd. Easy.

3. Ontvang online informatie en tips

Elke plant is uniek en heeft zijn eigen eisen qua verzorging. Daarom heeft iedere plant zijn eigen plantpagina.

Na aanschaf van je bestelling, krijg je online toegang tot deze eigen pagina’s van de door jou aangeschafte planten.

Deze pagina’s bevatten de informatie die jij nodig hebt om je stekjes te onderhouden en groot te krijgen.

Vergeet je vaak je planten water te geven of weet je niet hoe vaak dat is? Maak dan gebruik van onze bewaterreminders.

Zien je planten er pips uit of vermoed je dat er ziektes aanwezig zijn? Dan helpen wij je verder met onze EHBBDP*. Zo weet jij dat je geadopteerde stekjes niet zomaar het loodje leggen.

Heb je een vraag en weet je niet of de informatie op de website van toepassing is op jouw situatie? Dan helpen we je graag persoonlijk verder.

*EHBBDP = Eerste Hulp Bij Bijna Dode Planten

4. Je bent een echte stekbaas

Je hebt de fijne kneepjes van het planten houden onder de knie. Je ziet je stekjes langzaam maar zeker opgroeien tot volwassen planten en weet exact hoe je ze in leven moet houden. Bij bepaalde soorten zie je vanzelf jonge stekjes in de grond opkomen, bij sommige soorten kan je zelf stekken. Vanaf dit moment ben jij een onofficieel gediplomeerd Stekbaas!